סלט פסטה עשיר ומלא כל טוב. כזה שניתן לאכול ממנו מנה יפה ולא להרגיש כבדים ועייפים.
חבילה אחת פסטה סלסולים
3 כפות שמן זית
4 שיני שום, קצוצות
(1/2 כפית פלפל אדום כתוש מיובש - לאוהבים פיקנטי)
2 דלעות צהובות בינוניות, פרוסות דק
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק
2 כוסות עגבניות חצויות לריבועים
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גס
חבילה אחת גבינת פטה מפוררת
2 כוסות אורוגולה
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
חבילה אחת בזיליקום טרי, חתוך לרצועות
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. לנקז מנוזלים בסיום.
מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מערבבים פנימה שום ופלפל אדום כתוש ומבשלים במשך דקה.
מוסיפים דלעת צהובה וקישואים ומבשלים 3 דקות.
מערבבים פנימה עגבניות, חומץ, מלח ופלפל. מבשלים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מניחים פסטה, 3/4 מהפטה המפוררת, האורוגולה, זיתי הקלמטה והבזיליקום בקערת הגשה גדולה.
מוסיפים את תערובת הירקות לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקשטים את הפסטה בפטה שנותרה.