סלט פסטה קייצי

סלט פסטה עשיר ומלא כל טוב. כזה שניתן לאכול ממנו מנה יפה ולא להרגיש כבדים ועייפים.

סלט פסטה קייצי

מצרכים

חבילה אחת פסטה סלסולים

3 כפות שמן זית

4 שיני שום, קצוצות

(1/2 כפית פלפל אדום כתוש מיובש - לאוהבים פיקנטי)

2 דלעות צהובות בינוניות, פרוסות דק

2 קישואים בינוניים, פרוסים דק

2 כוסות עגבניות חצויות לריבועים

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גס

חבילה אחת גבינת פטה מפוררת

2 כוסות אורוגולה

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

חבילה אחת  בזיליקום טרי, חתוך לרצועות

הוראות הכנה

מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. לנקז מנוזלים בסיום.

מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מערבבים פנימה שום ופלפל אדום כתוש ומבשלים במשך דקה.

מוסיפים דלעת צהובה וקישואים ומבשלים 3 דקות.

מערבבים פנימה עגבניות, חומץ, מלח ופלפל. מבשלים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

מניחים פסטה, 3/4 מהפטה המפוררת, האורוגולה, זיתי הקלמטה והבזיליקום בקערת הגשה גדולה.

מוסיפים את תערובת הירקות לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מקשטים את הפסטה בפטה שנותרה.