עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי פירות יער עוגת רושם נהדרת, במיוחד לחג שבועות, תתכוננו לקבל מחמאות!
חבילה אחת ביסקיוויטים
1/2 כוס שקדים שלמים
1/3 כוס חמאה, מומסת
חבילה אחת שוקולד לבן
500 גר' גבינה לבנה 5%
500 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
4 ביצים גדולות
לקישוט:
תלתלי שוקולד לבן, רוטב פטל, פטל טרי/אוכמניות/ תותים וכד'
לרוטב פטל:
3 כוסות פטל, טרי או קפוא
½ כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון טרי
משמנים תבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ
מחממים את התנור ל-180 מעלות
בעזרת מעבד מזון, טוחנים עוגיות ואגוזים דרך פתח המזון ומעבדים עד שנוצרים פירורים דקים.
מוסיפים חמאה מומסת דרך פתח המזון עד לתערובת. מהדקים ומשטחים על תחתית התבנית המוכנה.
אופים 10 עד 15 דקות או עד שהקצוות משחימות. מניחים על רשת.
מורידים את טמפרטורת התנור ל 160 מעלות.
ממיסים שוקולד לבן לפי הוראות החבילה. מניחים בצד להתקרר מעט.
מקציפים גבינות, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שוקולד מומס. מערבבים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
אופים 55 עד 60 דקות או עד שהשוליים מתייצבים ומשחימים. המרכז יהיה רועד. מצננים שעה אחת על רשת; העבירו סכין בין קצה עוגת הגבינה לדופן התבנית לפני שמסירים את הצד.
מכסים ומקררים לפחות 4 שעות או לילה. ניתן להכין יום עד יומיים מראש.
מקשטים בתלתלי שוקולד לבן, רוטב פטל או פטל טרי, אם רוצים.
הכנת רוטב פטל:
בסיר בינוני מערבבים יחד פטל, סוכר ומיץ לימון.