נאגטס עוף

מתכון לנאגטס עוף תוצרת בית במעטפת קריספית במיוחד, שהם לא רק בריאים יותר מאלו הקנויים, אלא גם טעימים בטירוף שלא תפסיקו לזלול.

נאגטס עוף

מצרכים

750 גרם חזה עוף

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אבקת שום

1/4 כפית אבקת בצל

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית אבקת סלרי

20 גר' פירורי לחם

2-3 כפות מים

3 ביצים גדולות

1 כוס קורנפלור

2 כוסות פירורי לחם פנקו

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מנקים את כל השומן מחזה העוף.

פורסים לקוביות ומניחים במעבד מזון גדול.

מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, שום, אבקת בצל, פפריקה מתוקה, אבקת סלרי, מים ופירורי לחם.

מפעילים בהילוך נמוך, במשך כמה דקות, לאחר מכן השתמש בכלי הגירוד כדי לגרד דפנות, ולאחר מכן מעבד עוד כמה דקות עד שהבשר נטחן היטב.

מוסיפים ביצה אחת ומעבדים 30-40 שניות עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת כף מכינים את הנאגטס בגודל הרצוי.

לאחר הכנת כל הנאגטס, מכינים 3 קערות או צלחות:

בקערה אחת שוברים 2 ביצים,

בקערה נוספת קורנפלור,

ובקערה השלישית פירורי לחם פנקו.

טובלים כל גוש עוף בתערובת הקורנפלור, ואז טובלים בביצים , ולבסוף מצפים בפירורי לחם פנקו.

לאחר שסיימתם את השלב הזה, מקררים לפחות 30 דקות אבל רצוי שעה. זה יכול להיות גם בצלחת אטומה היטב למשך הלילה.

בסיר טיגון מחממים את טמפרטורת השמן עד שהוא מגיע ל180 מעלות.

מנמיכים את האש לבינונית ומטגנים בו זמנית 4-5 נאגטס עוף. אין להעמיס את המחבת - מבשלים כ-2 דקות מכל צד. עד שהוא מקבל צבע זהוב ויפה.

מוציאים לסל רשת על מנת לשמור על פריכות. מגישים חם לצד רטבים וסלטים שאוהבים. בתאבון!